Aa

Aa

Реаговање министра Вулина на изјаву Зорана Заева

Реаговање министра Вулина на изјаву Зорана Заева

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, реагујући на изјаву Зорана Заева, поручио је македонским и другим политичарима у региону да за сопствене проблеме не траже оправдање у Србији јер Србија никоме није оправдање за проблеме, већ може да буде само помоћ.


„Мени је веома непријатно што видим да земља до које нам је стало, земља у нашем суседству, пролази кроз тако тежак период. Србија добронамерно говори истину да би се и стање у Македонији поправило. Нама је било јако непријатно да слушамо ружне речи о председнику српске Владе, господину Вучићу, када су њега и читаво наше руководство ословљавали као националистичко, а све поруке које су стизале из Србије када је Македонија у питању биле су умирујуће. Говориле су да се надамо да ће се поштовати Устав и закон и да ће бити мира. Јер Србији је потребан мир, и то не само у Србији, већ и на нашим границама. Ми желимо да се ситуација у Македонији смири, али да би се смирила и, посебно, да би имала добар однос са свим суседима јесте да води рачуна о томе да ни на који начин не покушава да тражи оправдање за своје проблеме у другим земљама. Србија није оправдање ни за чије проблеме, Србија може да буде само фактор стабилности али може и да помогне“, рекао је министар Вулин.
Министар је додао да је Александар Вучић и у Пекингу показао да смо веома цењена земља, да њега лично и нашу земљу изузетно цене највиши светски државници. Зато ће и наш и његов однос према Македонији, и као премијера и као председника, бити максимално добросуседски и са жељом да Македонија буде успешна, сигурна и стабилна, али молимо све македонске политичаре, као и политичаре у окружењу, да не траже оправдање у Србији за сопствене проблеме. Србија никоме није оправдање за проблеме. Може да буде само помоћ.