Aa

Aa

Развој ефикасних услуга у заједници у области социјалне заштите и образовања

Развој ефикасних услуга у заједници у области социјалне заштите и образовања

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, присуствовао је данас информативној сесији у вези са даљим унапређењем области социјалне инклузије у Србији, која је одржана у хотелу „Метропол“ у Београду.

 

Иванишевић је заинтересованим подносиоцима предлога пројеката у оквиру пројекта ,,Развој ефикасних услуга у заједници у области социјалне заштите и образовања“, који тежи да обезбеди већу друштвену укљученост угрожених група у нашој земљи, поручио да припреме добре пројекте и да је Сектор за међународну сарадњу у Министарству за рад спреман да изађе у сусрет апликантима да би успешно испунили услове конкурса. Државни секретар је подсетио да је Влада усвојила два кључна стратешка документа Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања − ЕСРП и Стратегију за инклузију Рома, који могу да послуже као основ за припрему пројеката.

Конкурс за пројекте у вези са социјалном инклузијом и социјалним бизнисом у Републици Србији отворен је 31. маја 2016. године. Укупна средства на располагању потенцијалним апликантима, обезбеђена из ЕУ претприступног фонда (ИПА 2013) са националним кофинансирањем, износе 5,5 милиона евра, а на позив могу да се јаве локалне самоуправе, невладине организације, привредници који се баве социјалним бизнисом, као и организације социјалне заштите, здравственог и образовног сектора.
Пројекат ,,Развој ефикасних услуга у заједници у области социјалне заштите и образовања“ спроводи Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније Министарства финансија Републике Србије, као уговорно тело, у сарадњи са корисником пројекта − Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.