Aa

Aa

Приоритет је улагање у социјалну заштиту

Приоритет је улагање у социјалну заштиту

Читај ми

БЕОГРАД - Улагање у социјалну заштиту је један од приоритета Владе Србије и у години која предстоји настојаће се да стандарди у свим центрима буду приближно исти, јер сви корисници заслужују пођеднаку заштиту и третман, изјавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

Вулин је, после обиласка Дома за старе у Пљешевичкој улици на Карабурми, истакао да је у реновирање грејног система у том дому држава уложила десет милиона динара, а дом 1,5 милиона динара и истакао да је циљ да тај стандард имају све институције и центри тог типа у држави без обзира где се налазе.

"У 2012. и 2013. Влада Србије је у обнављање објеката социјалне заштите уложила око 484 милиона динара, 2015. више од 684 милиона динара. Дакле, ми непрекидно повећавамо ниво улагања у социјалну заштиту, која је једна од приоритета Владе Србије и ово министарство ће се трудити да тако и остане", рекао је Вулин.

Он је додао да ће наредна година бити година уређења законске регулативе о социјалној заштити, али и година у којој би требало да се стандард свих социјалних установа подигне на приближно исти ниво.

Директорка Геронтолошког центра Београд Сузана Мишић изјавила је да је грејни систем у Дому за старе на Карабурми морао да буде реновиран, јер није био безбедан и мењан откако је дом изграђен 1953.

"Уз помоћ министарства, новца, труда и напора успели смо да заменимо читав систем грејања, да га учинимо квалитетним, конформним и безбедним. Такође смо се потрудили и да заштитимо животну средину, јер угаљ, који је коришћен као енергент за потребе грејања овог дома, је избачен и сада се користи пелат", објаснила је Мишић.