Aa

Aa

Превазилажење предрасуда и већа подршка осетљивим групама наша је дужност и обавеза

Превазилажење предрасуда и већа подршка осетљивим групама наша је дужност и обавеза

Превазилажење предрасуда и већа подршка осетљивим групама наша је дужност и обавеза

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама “Отворено срце света” у Вршцу, и том приликом разговарао са председницом удружења Данијелом Јовановић. На тај начин он се лично уверио како функционише удружење али и како и на који начин министраство може да им помогне.

 

У разговору са председницом удружења, министар је истакао да је потребно да се активно укључимо у решавање изазова са којима се корисници свакодневно суoчавају.

“Наша дужност и обавеза да одговорно приступимо решавању проблема са којима се суочавају грађани из осетљивих група.

 

Подизањем свести у друштву о овој осетљивој групи грађана ће успети да се превазиђу предрасуде и да им се омогући квалитетнији живот.”, рекао је Ђорђевић. Министар је приликом посете овом удружењу поклонио рачунар.

 

Председница удружења се захвалила министру на посети и времену које је одвојио и том приликом му рекла како ће искористити његове смернице и дати све од себе да се промена на боље што пре види. Министар Ђорђевић је имао састанак са и са градоначелницом Вршца Драганом Миторовић, са којом је разговарао о побољшању услова за ментално недовољно развијене особе у овом граду и додао да је министарство ту за сваку врсту подршке.

 

Ђорђевић је истакао да ће Министарство увек пружати подршку пројектима који се односе на побољшање услова живота особа са инвалидитетом. Министар Зоран Ђорђевић посетио је и Канцеларију особа са инвалидитетом која ради у просторијама Градске куће.