Aa

Aa

Премијер Вучић синдикалцима: Успећемо само заједничким радом

Премијер Вучић синдикалцима: Успећемо само заједничким радом

Читај ми

БЕОГРАД - Премијер Србије Александар Вучић позвао је данас синдикалце Србије да понекад "уђу у ципеле" чланова владе, да понекад буду у, како је рекао, њиховој кожи како би видели да није све тако једноставно као што изгледа.

Премијер је поручио да Влада Србије слуша представнике синдиката, да не може без њихове подршке, те да је резултат могућ само заједничким радом.

Обраћајући се учесицима 15. конгреса С С С С- а, премијер је рекао да синдикати у Влади Србије имају не само социјалног партнера, већ пријатеље с којима увек могу да разговарају "као што ћемо ми вас увек да сматрамо својим пријатељима".

"Влада Србије не може без вас и ваше подршке. Ако заједнички не будемо радили, ништа не можемо да успемо. Молим вас да некада уђете у наше ципеле, будете у нашој кожи и размислите шта бисте урадили на нашем месту и видећете да то није тако једноставно као што изгледа", рекао је Вучић, који је на синдикални конгрес дошао директно из Тиране где је боравио у дводневној посети.

Tan2015 5 28 135051737 0

Премијер је подсетио да је пре шест месеци, али и пре годину дана, био велики песимиста када је реч о економској ситуацији у Србији, али да се данас види светло на крају тунела и да види да ће многи бити задовољнији.

"У претходном периоду ухватили смо се у коштац са бројним нагомиланим проблемима. Када смо ушли у мере фискалне консолидације многи су били очајни, оцекујући да из кризе никада не изајдемо. Али у мају подаци показују да ће бити боље него што је очекивано. Био је предвиђен дефицит од 19 милијарди, али он неће прећи седам миљарди динара", рекао је Вучић.

Како је објаснио то значи да ће 31. маја дефицит бити 26 милијарди динара, док је план са ММФ-ом био да то буде 90 милијарди динара.

"То је одличан резултат који сте ви постигли и грађани Србије својом вољом, жељиом, мариљивосћу и сртпљењем", рекао је Вучић додавши да због тих бројки држава више нема права да одустане од повећања плата и пензија.

Премијер је подсетио и да је, изузев министра Расима Љајића, једини политичар, односно председник владе, који се толико пута сусрео са представницима синдиката.

"Мислим да смо показали да желимо и да вас чујемо, да хоћемо да вас слушамо и мислим да можемо заједницки много тога да изменимо", рекао је Вучић.

Вучић је представницима синдиката захвалио на томе што су, како је рекао, увек поштовали државу, разумели њене проблеме и одговорно се понашали.

"Хвала вам на томе јер сте показали да и у тешким тренуцима знате шта је најважније за земљу, шта можете да очекујете, и које су реалне могућности Србије", рекао је Вучић.

Поред премијера Вучића конгресу је присуствовао и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин.