Aa

Aa

Потписан Споразум између Србије и Азербејџана о социјалној сигурности

Потписан Споразум између Србије и Азербејџана о социјалној сигурности

Потписан Споразум између Србије и Азербејџана о социјалној сигурности

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић и министар рада и социјалне заштите становништва Републике Азербејџан Сахил Бабајев потписали су Споразум између Владе Републике Азербејџан и  Владе Републике Србије о социјалној сигурности.  

 

Министарка Кисић навела је да је потписивање овог Споразума још један доказ изузетне сарадње и унапређења већ традиционално пријатељских односа Србије и Азербејџана. 

 

„Грађани Србије и Азербејџана биће изједначени у коришћењу права из социјалног осигурања, како на територији земље рада, тако и на територији земље порекла. Наиме, овим Споразумом уведен је и принцип сабирања стажа осигурања, уколико стаж навршен на територији једне државе није довољан за остваривање права на пензију, што је веома значајно за грађане обе земље“, истакла је Кисић. 

 

Министарка Кисић је позвала министра Бабајева у посету Србији, с обзиром на то да у наредном периоду предстоје активности у циљу закључивања пратећег Административног споразума. 

 

Министар Бабајев захвалио је Влади Републике Србије и министарки Кисић лично, на досадашњој изузетној сарадњи истакавши да се нада да ће грађани обе земље искористити све предности које ће добити Споразумом о социјалној сигурности. Навео је да верује да ће се пријатељски односи Србије и Азербејџана додатно унапредити разменом искустава у овој области.