Aa

Aa

Потписан Протокол о сарадњи Министарства за рад и Jesuit Refugee Service

Потписан Протокол о сарадњи Министарства за рад и Jesuit Refugee Service

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, потписао је данас у име Министарства за рад Протокол о сарадњи у циљу унапређења помоћи и подршке најугроженијим групама миграната и тражиоца међународне правне заштите на територији Републике Србије са међународном невладином организацијом Jesuit Refugee Service.


Иванишевић је том приликом поручио да је Србија и даље једина земља која од почетка мигрантске кризе на хуман начин брине о малолетним мигрантима. „Протоколом о сарадњи са овом међународном невладином организацијом планирано је да се прошире смештајни капацитети за малолетне мигранте без пратње, поред већ постојећих у Суботици, Нишу и Београду“, рекао је државни секретар. Он је навео и да је потписани протокол још један пример добре сарадње владиних и невладиних организација.
Директор католичке хуманитарне организације Jesuit Refugee Service, Адриан Никачевић, навео је да је пројекат обухваћен Протоколом намењен малолетним мигрантима без пратње до 14 година. Тим пројектом, према његовим речима, планирано је да малолетни мигранти добију не само сигуран смештај, већ и низ едукативно-креативних радионица.