Aa

Aa

Попусти АМСС-а за ратне војне инвалиде до 50 одсто

Попусти АМСС-а за ратне војне инвалиде до 50 одсто

Читај ми

БЕОГРАД - Ауто мото савез Србије (АМСС) додељиваће у наредних годину дана различите попусте, од 20 до 50 одсто, за војне инвалиде, најављено је данас у АМС С-у поводом почетка те друштвено-одговорена акције.

"Ова акција не представља само социјално-одговоран акт једне компаније према ратним инвалидима, већ чин одговорности и указивање поштовања свих нас према људима који су одбранили ову државу, рекао је министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Александар Вулин, који је пристувовао почетку акције.

"То је начин да им кажемо хвала и да смо поносни на њих," рекао је Вулин и истакао да је предуго ово друштво окретало главу од ратних војних инвалида, а сада су се времена променила јер су се они жртвовали и дали своје здравље за ову државу и за народ.

Захваливши инвалидима што су за одбрану отаџбине и дали највредније што имају, Вулин је истакао да се према ратним војним инвалидима у свим државама указује посебно поштовање.

Председник АМСС-а Мирко Бутулија најавио је да ће то предузеће за ратне војне инвалиде, мирнодопске војне инвалиде и цивилне инвалиде рата, обезбедити 50 одсто попуста на чланоство, бесплатан технички преглед возила приликом регистрације возила и за све врсте добровољних осигурања попусте од 20 до 30 одсто.

Он је указао да је част за то предузеће да помогне инвалидима, према којима имамо такву обавезу, јер су ти људи дали највредније за отаџбину и зато је позвао и остале комапаније да се придруже тој иницијативи.

Председник удружења ратних и мирнодопских удружења војних инвалида Србије Мирослав Лазовић истакао је да је ова акција први и мали корак у помоћи војним инвалидима, али то нас, како је рекао, чини поносним на све оно што смо урадили за своју отаџбину.

"Увек има добрих могућности да се помногне инвалидима", рекао је он и позвао и остале компаније да се угледају на АМСС и покрену сличне акције.

Он је указао да је помоћ посебно потребна приликом запошљавања ратних војних инвалида.

Према званичним подацима, у Србији има 10.694 ратних војних инвалида, 4.687 мирнодопским војних инвалида и 1.451 цивилних инвалида рата.