Aa

Aa

Помагањем мигрантима помаже се локалном становништву

Помагањем мигрантима помаже се локалном становништву

Читај ми

ПОЖАРЕВАЦ - Све што се ради да би се помогло избеглицама ради се и да би се помогло локалном становништву, изјавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

Он је, на отварању Сајма запошљавања, рекао новинарима да Србија не гради зидове, не прави никакве трајне капацитете, чини да ти људи кад дођу у Србију буду прихваћени, медицински заштићени, нахрањени и у складу са својим потребама и својим људским правима, могу да наставе свој пут.

"Питање шта са мигрантима је питање не за милион, већ за милијарду долара. Ви знате да наша држава није циљ миграната, да се наша држава понаша у складу са највишим светским стандардима", рекао је Вулин.

Он је нагласио да све што се ради да би се помогло мигрантима, ради се и да би се помогло локалном становништву.

"Када медицински прегледате некога од миграната, ви на тај начин штитите њега и његову породицу, али и сваког од нас, да бисмо знали шта улази у земљу и какве су евентуалне опасности", рекао је Вулин.

Он је додао и да, када се направи привремени прихватни центар, са једне стране се штите избеглице тиме што им се обезбеђује простор где ће моћи да добију нешто хране, "да склоне главе од кише или од неке будуће зиме", а исто тако се обезбеђује простор да не морају да буду на јавним површинама у центрима градова и да на тај начин ремете свакодневни живот.

"Као што видите, ми када радимо са мигрантима, радимо због њих и за њих, али радимо и за наше становништво и због нашег становништва", закључио је Вулин.