Aa

Aa

Поклон Градском удружењу за помоћ особама са аутизмом

Поклон Градском удружењу за помоћ особама са аутизмом

Читај ми

СУБОТИЦА - Захваљујући помоћи Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Градском удуржењу за помоћ особама са аутизмом реализује се пројекат „Подржимо породицу“. Помоћ у пројекту пружила је и АД „Тржница“, која је малишанима даровала трамболину.

Према речима Ненада Иванишевића, државног скретара у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Влада ће наставити да помаже рад удуржења и невладиних организација.

- Ово је одличан пример како можемо да интегришемо државни сектор, привреду и невладине организације – истакао је Иванишевић. – Министарство је до сада за рад удружења из целе Србије издвојило 57 милиона динара. Суботичко удружење има подршку министрства и ми ћемо се трудити да се она настави. Сарадња са невладиним организцијама је стуб доброг развоја, поготово у оним условима где треба показати флексибилност и прилагодљивост.

Трамболина је је нашем удружењу додељена на хуманитарној журци „Победимо предрасуде“, а сада нам је уручена и биће нам значајна у реализацији пројекта „Подржимо породицу“, за који нам Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, обезбедило 702.500 динара – истакла је Сузана Скендеровић, председница удружења. – Пројекат је почео већ у јуну и трајаће четири месеца, са малишанима ће радити десет сарадника, а у њега ће бити укључено 20 породица, које ће моћи да предахну свакодневно од 9 до 15 часова. Родитељима је то јако битно, јер је нашој деци потребан надзортоком целог дана, а оов је начин да се наше активности наставе и током летњег распуста. Ускоро креће и информатичка летња школица, за коју смо добили средства од покрајине у износу од 200 хиљада динара и она ће се одржавати у наредна четири месеца.

Малишане је поклон ЈКП „Тржнице“ изузетно обрадовао и једва су дочекали да га испробају.

Част нам је да можемо да се придружимо Влади Србије у једном веома значајном пројекту, „Тржница“ је помагала и наставиће да помаже овакву врсту пројеката – нагласио је је Бранислав Јока, директор „Тржнице“.

Извор: subotica.com