Aa

Aa

Подељени пакети помоћи ромским породицама

Подељени пакети помоћи ромским породицама

Подељени пакети помоћи ромским породицама

Читај ми

Ромским породицама које живе на територији општине Чукарица, симболично на дан када обележавају славу Ђурђевдан, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, у сарадњи са Црвеним крстом Србије и Националним саветом ромске националне мањине и уз све прописане мере безбедности, поделио је пакете помоћи, које је финансирало ресорно министарство.

 

Министар Ђорђевић истакао је да је у плану да се 50500 пакета додели свим породица које живе у ромским насељима на територији целе Србије, чиме ће им се пружити адекватна помоћ и тиме им се значајно олакшати живот у наредним данима.

 

„Овим гестом показали смо да и у овим тешким временима треба бити хуман и одговоран и мислити на све грађане једнако. Припадници ромске националне мањине су део нашег друштва и морају да имају једнака права и могућности, за шта се активно и залажемо“, рекао је Ђорђевић и додао да  верује да ће Србија ускоро изаћи из ове тешке ситуације као победник, као и да ће Министарство, кроз разне пројекте, наставити сарадњу коју је и започело са Црвеним крстом и Националним саветом ромске националне мањине  и тиме помоћи многобројним грађанима наше земље.

 

Генерални секретар Црвеног крста Србије Љубомир Миладиновић истакао је да ће овим пројектом бити обухваћен велики број припадника ромске популације и да је ово само један у низу које Црвени крст има у плану да спроведе у сарадњи са ресорним министарством.

 

Председница извршног одбора Националног савета ромске националне мањине Пава Чабриловски рекла је да је заједничка сарадња Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Црвеног крста и Националног савета ромске националне мањине већ дала видљиве резултате, а  да је најзначајнији резултат заједничке сарадње формирање јединствене евиденције најугроженијих ромских породица, која до сада није постојала, а убудуће се може користити и за све остале активности усмерене на побољшање положаја Рома.