Aa

Aa

Почели преговори, следеће недеље седница СЕС-а

Почели преговори, следеће недеље седница СЕС-а

Читај ми

БЕОГРАД - Представници владе, синдиката и послодаваца започели су преговоре о утврђивању нове минималне цене рада, а већ идуће недеље очекује се да ће бити одржана седница Социјално-економског савета (СЕС-а), изјавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

"Јутрос смо имали седницу колегијума Социјално-економског савета коју чине представници репрезентативних синдиката и представник послодаваца и ја као председавајући СЕС-а испред Владе Србије и договорили смо се да започнемо преговоре о утврђивању нове минималне цене рада", рекао је Вулин.

Он је додао да се већ идуће недеље оцекује седница СЕС-а.

Вулин је навео да ће пре тога почети са радом радне групе које су на техничком нивоу кроз посматрање седам основних параметара за одређивање минималне цене рада доћи до одговарајућих закљуцака.

"Спремни смо да у разговоре укључимо и оне који нису део СЕС-а и ту мислимо на најкрупније инвеститоре, послодавце, да и они казу ста мисле о томе, а коначну одлуку ће донети чланови СЕС-а", рекао је Вулин.

Он је додао да Влада Србије жели да унапреди положај радника и да они за свој рад буду адекватно награђени.

"У којој мери и како, то је нешто о чему ипак мора да своје мисљење да и економија као таква, шта је подношљиво а шта није. Ми хоћемо да саслушамо и синдикате и послодавце, а онда ће влада изаћи са коначним ставом", рекао је Вулин.

Како каже, у сваком слуцају преговори су започети, а очекује да ће се у најкраћем року успешно завршити сагласносћу свих учесника у социјалном дијалогу, а пре законског рока који је 15. септембар.

Тај рок, биће испоштован, додао је Вулин.