Aa

Aa

Пензионери и деца у Звечанској фарбали ускршња јаја

Пензионери и деца у Звечанској фарбали ускршња јаја

Читај ми

БЕОГРАД - У Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској улици данас је, поводом ускршњих празника, организовано међугенерацијско дружење пензионера и деце и младих из установа социјалне заштите, који су на Велики петак заједно фарбали јаја.

Њих је посетио и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин који поручује да најстарији нису терет друштва, као што ни најмлађи нису лоши, већ напротив најбољи његов део.

"Деца која су у систему социјалне заштите су збринута, чувана, вољена, живот није био фер према њима, али зато смо ми ту. Наши најстарији могу да буду сигурни да ће у годинама које долазе ниво њихових права, матерајална помоћ коју држава за њих обезбедује, бити само већа", наводи Вулин.

Министарство је каже, одредило 2017. као годину међугенерацијске солидарности, а данашње дружење деце и пензионера прави је пример тога.

"Наши најстарији и наши најмлађи заједно у исто време деле знања, вештину и што је најважније деле љубав", наводи Вулин.

Како је рекао, у систему социјалне заштите има места за све и ниједан грађанин Србије не сме и не може да буде ван тог система, као што ниједно социјално давање није и неће бити ускраћено, нити умањено.

Ове године је, каже Вулин, за социјална права намењено више од 100 милијарди динара, што је повећање у односу на 2016. годину, а више од полоивине тог новца биће намењено за дечију и породичну заштиту.

"Политика ове владе и свих нас заједно ће бити да се социјална права шире, да се не умањују и да обезбедимо да што већи круг корисника може да користи одговарајућа права из социјалне заштите", поручује Вулин.

Вулин, који је од деце и пензионера добио ускршње јаје, честитао је празнике свим хришћанским верницима.

Он је грађанима пожелео да празник проведу са породицом, са онима које воле и да их проведу у Србији због које се, каже, вреди родити и живети.

"Нико не би смео да буде сам. Ниједна генерација не сме да буде сама", каже министар и наводи да је лаж да су најастарији наш терет и да су појели будућност наше деце, као што је лаж да су деца лења, да не поштују старије и да не воле своју земљу.

"Све што радимо, радимо да се та лаж исправи и да се јаз настао између генерација попуни и да га више нема", додаје Вулин.

Деца и пензионери уручили су министру Вулину офарбано јаје.