Aa

Aa

Пајкић и Миленковић доделили борачке легитимације у београдској општини Обреновац

Пајкић и Миленковић доделили борачке легитимације у београдској општини Обреновац

Пајкић и Миленковић доделили борачке легитимације у београдској општини Обреновац

Читај ми

У просторијама Градске општине Обреновац додељене су борачке легитимације борцима са територије општине Обреновац у присуству државног секретара Лава Пајкића и помоћнице министра Татјане Миленковић.

 

„Част и задовољство ми је што сам данас у прилици да доделим борачке легитимације вама, који сте се у оружаним сукобима одазвали на позив отаџбине и нашли се на првој линији одбране суверенитета, независности и територијалне целокупности наше земље“, изјавила је помоћница министра у Сектору за борачко-инвалидску заштиту Татјана Миленковић.

 

Миленковић је рекла да је 2020. године донет  нови Закон о правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица, којим је између осталог, прописано и право на борачку легитимацију, која како је рекла, представља јавну исправу којом се доказује да је признато својство борца, војног инвалида, цивилног инвалида рата, односно корисника неког од породичних права.

 

„У првих пар година примене новог Закона, Закон се показао као добар, применљив и потпун. Ми смо ту у име министра Николе Селаковића, као Сектор Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, да се у наредном периоду још више потрудимо у пуној примени овог Закона, да будемо ваш сервис и да вам помогнемо да остварите сва права која вам припадају. Не желимо да остане све само на додели легитимација, већ да вас систем и друштво препознају, да вас виде, да вам покажемо да нисте заборављени, већ да сте се одазвали онда када је то нашој држави било најпотребније“, закључила је помоћница министра Татјана Миленковић.