Aa

Aa

Отворен Центар за пружање неге у заједници у Сомбору

Отворен Центар за пружање неге у заједници у Сомбору

Отворен Центар за пружање неге у заједници у Сомбору

Читај ми

„Отварање Центра за пружање неге у заједници у потпуности прати настојања Министарства и планове за наредни период, те као такав чини светао пример праксе коју треба додатно афирмисати и наставити“, истакла је државна секретарка у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Душанка Голубовић на свечаном отварању овог центра у Сомбору.

 

Према њеним речима, Министарству је од посебног значаја својеврстан концепт пружања интегрисане услуге у заједници, која излази из оквира и искључивог домена социјалне заштите и уважава потребе корисника и у другим сферама, пре свега здравственој.

 

 „Наша жеља је да реализација једног оваквог пројекта који се покреће у Сомбору и Пироту, делује афирмативно и на остале локалне самоуправе у Србији, како у сфери јавног, тако и цивилног сектора, са циљем охрабрења за нове идеје које иду у сусрет препознатим потребама корисника“, закључила је Голубовић.

 

Kако је навела, сврха рада и постојања Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања јесте управо адекватно пружање одговора на потребе корисника у заједници.

 

„Актуелни законодавни оквир, омогућио нам је остваривање широког спектра услуга у области социјалне заштите и задовољавање потреба корисника, али дао и могућност да ове потребе препознамо и када су другачије у складу са локалним специфичностима“, истакла је Голубовић.

 

Голубовић је навела да Министарство, у жељи да настави и додатно афирмише процесе деинституционализације и омогућавање задовољења потреба корисника у његовом окружењу, израђује и одговарајући стратешки документ, чије се усвајање очекује током следеће године и истакла да ће се реализацијом једног оваквог пројекта као што је Центар за пружање неге у заједници, стећи драгоцена искуства за квалитетну припрему прописа.