Aa

Aa

Опроштајна посета амбасадора Мексика

Опроштајна посета амбасадора Мексика

Опроштајна посета амбасадора Мексика

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са одлазећим амбасадором Сједињених Мексичких Држава Њ.Е. Марком Антониом Гарсија Бланком којем је захвалио на досадашњој успешној сарадњи и личном доприносу када су у питању традиционално пријатељски односи наше две земље.

 

Министар Ђорђевић истакао је да су Србија и Мексико, у току мандата амбасадора, потписали пет билатералних споразума, што показује да су односи две земље на високом нивоу, као и да ће наставити да се унапређују у наредном периоду.

 

„Наша држава ће настојати да са Мексиком настави да унапређује сарадњу у свим областима од обостраног интереса, поготово када је реч о привлачењу инвестиција и трговинској размени. Једна од највећих иностраних компанија у Србији је управо у власништву инвеститора из Мексика, a заиста се надамо и доласку нових“, рекао је Ђорђевић и подсетио да је приликом његове посете Мексику потписан Меморандум о разумевању између Министарства за рад, запошљавања, борачких и социјалних питања и Министарства за рад и социјалну заштиту Мексика у области рада и запошљавања.

 

Ђорђевић је захвалио Мексику на подршци коју пружа Србији када је у питању територијални интегритет и истакао да верује да ће наша земља и са наследником Њ.Е. Бланка имати одличну сарадњу.

 

Амбасадор Сједињених држава Мексика Марко Антонио Гарсија Бланко захвалио је министру на ангажовању које је пружио када је у питању унапређење односа Србије и Мексика и додао да је српски народ веома гостољубив и да му је боравак у нашој земљи био изузетно пријатан.

 

„Ове године обележава се 74. године од успостављања билатералних односа Србије и Мексика, што доказује дугогодишње пријатељство и успешну сарадњу. Верујем да ће наши односи наставити да се крећу само узлазном путањом и у будућности“, рекао је Бланко и додао да ће Мексико наставити и даље да подржава Србију по питању непризнавања независности самопроглашене тзв. Републике Косово.