Aa

Aa

Око 500 миграната ван центара

Око 500 миграната ван центара

Читај ми

БЕОГРАД - Ван избегличких центара у Србији је између 400 и 500 миграната, изјавио је данас државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Иванишевић и констатовао да су ти људи, из само себи знаних разлога одлучили да се смрзавају.


"То је мали број људи који неће да се смести у центре у којима места има за све. Треба причати како радна група Владе Србије и Комесаријат беспрекорно већ дуже од две године брину о људима о око 5,500 миграната", рекао је Иванишевић за РТС и додао да је кроз Србију до сада прошло више од милион избеглица из претходних ратова и нико није имао примедбе.

Према његовим речима, у свим центрима у Србији има места, и у Крњачи, и Тутину, и Сјеници и Пироту и свако ко покуца на врата ће бити збринут и о њему ће се врхунски бринути.

"Ако неко не жели да му помогну, држава то тешко може да уради. Свако ко је одлучио да буде ван центра, сам је сам одлучио да се смрзне", поновио је Иванишевић и додао да људи у центрима за мигранте добијају врхунске услове за смештај.

У Крњачи мигранти имају боље услове него у земљама из које су дошли, рекао је Иванишевић и подсетио да је Србија имала болно искуство.

Поводом упозорења УНХЦР да хладно време може да угрози избеглице које се кроз Балкан крећу ка западу, Иванишевић је захвалио УНХЦР-у на партнерској помоћи а како је рекао свим "осталим душебрижницима из Европе који нам држе предавања" поручио да окрену притужбе ка земљама које су затвориле границе, да их отворе и сви они ће отићи тамо.