Aa

Aa

Одлуке и уговори о финансирању мера активне политике запошљавања за 30 послодаваца у Топличком округу

Одлуке и уговори о финансирању мера активне политике запошљавања за 30 послодаваца у Топличком округу

Одлуке и уговори о финансирању мера активне политике запошљавања за 30 послодаваца у Топличком округу

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић и директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић доделили су у Прокупљу одлуке и уговоре о финансирању мера активне политике запошљавања за 30 послодаваца са територије Топличког управног округа.

 

Кисић је истакла да је стопа незапослености у том округу пре десетак година била међу највећим стопама у држави и да је износила око 55 одсто, а да је данас она око 12 одсто, што представља огроман напредак.

 

„У овом делу наше земље су се људи показали као вредни и радни, са иновативним идејама и са жељом да покрену сопствене послове и у том смислу држава може и треба да их финансира“, навела је Кисић и додала да је за финансирање мера активне политике запошљавања у овом округу у току прошле године издвојено 110 милиона динара, да је у те мере било укључено 920 особа, а да је од почетка ове године до данас 100 људи добило подршку у виду различитих мера активне политике запошљавања. 

 

Држава, према речима Кисић, сваке године издваја све већа средства за ове мере, а за ову годину у те сврхе је опредељено 6,55 милијарди динара. „Ово су конкретни резултати заједничког рада и заједничке визије државе и локалних самоуправа, а све са циљем да грађани Србији живе боље, а наша земља буде још напреднија“, истакла је Кисић и додала да је и у време пандемије Ковид 19 Србија успела да одржи стопу незапослености на једноцифреном броју, будући да је она тренутно 9,8 одсто.

 

Министарка Кисић је будућим предузетницима пожелела успех у пословању и да врло брзо буду у прилици да запошљавају и друге људе. 

 

Директор Зоран Мартиновић рекао је да локалне самоуправе у Србији имају слуха према политици запошљавања и да се у свакој филијали бележи смањење броја незапослених лица и повећање запошљавања особа које су на евиденцији НСЗ.

 

„Ово је само један круг послодаваца који ће добити наше субвенције за запошљавање,  ово су прве одлуке и уговори које додељујемо у овом округу и то чинимо у свим филијалама Републике Србије“, навео је Мартиновић. 

 

Начелник Топличког округа Златан Миљковић рекао је да су све четири општине овог округа добиле одлуке о финансирању мера активне политике запошљавања у 2022. години, што је од великог значаја за побољшање стања на тржишту рада у том делу Србије. 

 

Уручењу одлука и уговора присуствовао је и народни посланик  др Дарко Лакетић, који је министарки Кисић поклонио реплику ратне заставе Гвозденог пука.