Aa

Aa

Од сутра нови Јавни позив за Програм „Моја прва платаˮ

Од сутра нови Јавни позив за Програм „Моја прва платаˮ

Од сутра нови Јавни позив за Програм „Моја прва платаˮ

Читај ми

На предлог Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Влада Република Србије усвојила је  измене Уредбе о Програму подстицања запошљавања младих „Моја прва платаˮ, којим је омогућено повећање износа месечне новчане накнаде незапосленим младима који ће бити укључени у Програм „Моја прва платаˮ, по новом Јавном позиву. За младе са средњим образовањем месечни износи су повећани са 25.000 на 28.000 динара а за младе са високим образовањем са 30.000 динара на 34.000 динара.

 

Нови Јавни позив за реализацију Програма подстицања запошљавања младих „Моја прва платаˮ, расписаће Национална служба за запошљавање у уторак, 10. октобра 2023. године.

 

Информације о Програму „Моја прва платаˮ биће доступне на веб сајтовима: www.nsz.gov.rs и www.mojaprvaplata.gov.rs

 

Програм „Моја прва платаˮ се реализује са циљем оспособљавања за самосталан рад 10.000 младих са средњим и високим образовањем, до навршених 30 година живота, без радног искуства, који се налазе на евиденцији незапослених Националне службе за запошљавање.

 

Програм „Моја прва платаˮ се спроводи код послодавца који припада приватном или јавном сектору, док приоритет имају послодавци из приватног сектора а нарочито послодавци из девастираних подручја.

 

До сада су реализована три циклуса Програма „Моја прва платаˮ у који је укључено преко 24.000 младих.