Aa

Aa

Обучени лекари прегледаће особе са аутизмом

Обучени лекари прегледаће особе са аутизмом

Читај ми

БЕОГРАД - Министар за рад, запошљавање борачка и социјална питања Александар Вулин најавио је данас да ће у Београду бити покренут пилот пројекат, социјално-здравствена јединица у којој ће обучени лекари прегледати и лечити особе са аутизмом.

Он је нагласио да ће тај пројекат бити покренут у оквиру постојећег здравственог система у сарадњи са министарством здравља.

"Потпуно обучени лекари прегледаће особе са аутизмом", рекао је Вулин након отварања Скупштине Националне организације особа са инвалидитетом.

Вулин је нагласио да ће се ових дана, заједно са министром здравља, обратити свим здравственим установама да посебну пажњу посвете особама са инвалидитетом, односно деци и одраслима са аутизмом.

"Дете или одрасла особа са аутизмом не зна да каже шта га боли и зато лекари морају да имају посебан сензибилитет према њима. Ако је потребна радићемо додатну обуку", рекао је Вулин.

Он је додао да му је на проблеме особа са аутизмом сугерисала мајка пацијента који за сваку поправку зуба мора да прима тоталну анестезију.