Aa

Aa

Oбележена 21 година од бомбардовања кинеске амбасаде у Београду

Oбележена 21 година од бомбардовања кинеске амбасаде у Београду

Oбележена 21 година од бомбардовања кинеске амбасаде у Београду

Читај ми

Полагањем венаца и минутом ћутања данас је на месту испред некадашње кинеске амбасаде у Београду обележена 21 година од бомбардовања те зграде у којој су погинула три новинара, а 21 особа повређена.

 

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић истакао је да Република Србија никада неће заборавити тај страшан догађај у коме су животе изгубили цивили који су обављали свој посао. 

 

„Сваке године ћемо долазити овде да одамо почаст и да се подсетимо на то што се десило у нади да се тако нешто никад ником неће догодити. Људи који су изгубили животе заувек ће бити у срцима наша два народа. Грађани Народне Републике Кине током бомбардовања наше земље били су са српским народом у тешким тренуцима. Наша кинеска браћа су и данас уз Србију, када се боримо против страшног непријатеља ЦОВИД-19. Захвални смо им на подршци и помоћи коју нам пружају“, рекао је Ђорђевић.

 

Амбасадорка Народне Републике Кине Чен Бо захвалила је присутнима што се сваке године окупљају на простору некадашње амбасаде Кине на Новом Београду и одају почаст погинулима и истакла да Кина осуђује бомбардовање Србије и варварски чин бомбардовања кинеске амбасаде на данашњи дан 1999. године.