Aa

Aa

Обележена 107. годишњица битке на Врањевцу

Обележена 107. годишњица битке на  Врањевцу

Обележена 107. годишњица битке на Врањевцу

Читај ми

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Мирко Јанић положио је, поводом 107. годишњице битке на Врањевцу, венац код споменика на брду Врањевац, у општини Мало Црниће.

 

Државни секретар истакао је да је српска војска на брду Врањевaц, као и током битки на Церу, Колубари, на Солунском фронту и другим током Првог светског рата, показала неизмерну храброст, јунаштво и одлучност да брани најсветије на свету – слободу и мир.

 

„Водећи се њиховим чојством и јунаштвом, ми данас знамо како се воли своја земља и како се чува оно што је њено. Знамо и како да се боримо за још бољу будућност. Само у слободи можемо да и даље градимо, стварамо, радимо да наша Србија буде још боља и напреднија и зато ћемо слободу и мир вечно чувати“, навео је Јанић, који је венац положио заједно са начелником Војног кабинета председника Републике Славољубом Ристићем.

 

Венце су положили и представници Војске Србије, председник општине Мало Црниће Малиша Антонијевић, представници општина Браничевског округа, као и представници удружења опредељених за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.