Aa

Aa

Обележена 103. годишњица Дана примирја у Првом светском рату на Српском војничком гробљу у Битољу у Републици Северној Македонији

V

Обележена 103. годишњица Дана примирја у Првом светском рату на Српском војничком гробљу у Битољу у Републици Северној Македонији

Читај ми

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, у име Владе Републике Србије, Миодраг Капор предводио је државну церемонију поводом обележавања 103. годишњице Дана примирја у Првом светском рату 11. новембра 2021. године на Српском војничком гробљу у Битољу у Републици Северној Македонији.

 

Церемонији полагања венаца су присуствовали и представници Министарства одбране и Војске Србије, државни секретар Министарства одбране Републике Северне Македоније Драган Николић  и делегација Армије Републике Северне Македоније, директор Управе за развој и унапређење образовања на језицима заједница Милутин Станчић,  градоначелник Битоља Тони Коњановски, представници дипломатског кора у Републици Северној Македонији, представници српске заједнице у Републици Северној Македонији, студенти Криминалистичко-полицијског универзитета из Београда, као и бројна удружења опредељена  за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

 

Након церемоније полагања венаца и одавања почасти присутнима се  обратио државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миодраг Капор.

 

Истог дана положени су венци и одата почаст на српским војничким гробљима у местима Бач, Живојно, Добровени и Скочивир у  подножју планине Кајмакчалан. 

 

Дан примирја у Првом светском рату обележава се у читавом свету у знак сећања на 11. новембар 1918. године, када је у 11 часова на снагу ступило примирје у Првом светском рату.