Aa

Aa

Обележен Међународни дан миграната

Обележен Међународни дан миграната

Обележен Међународни дан миграната

Читај ми

Поводом Међународног дана миграната в.д. помоћника министра у Сектору за међународну сарадњу, европске интеграције и пројекте Татјана Миленковић Кајкут и в.д. помоћника министра у Сектору за социјалну заштиту Марина Видојевић, са тимом за управљањем миграцијама, посетиле су Радну јединицу за смештај страних малолетних лица без пратње, која функционише у оквиру Завода за васпитање деце и омладине Београд.

 

Током посете реализована је заједничка креативно - едукативна радионица са децом на смештају на тему „ Основна права сваког детета“ . Миленковић Кајкут и Видојевић,  дале су свој допринос радионици  приликом израде паноа,  који ће бити изложен у заједничким просторијама, где смешетна деца проводе своје слободно време.

 

„Велику подршку у анагажовању стручног особља за рад са децом, као и пружање материјалних ресурса  од стране ЕУ у великој мери поспешује рад са овом најрањивијом катергоријом корисника. Капацитет установе је 15 места, а тренутно је на смештају 8 малолетних странаца“, истакла је Миленковић Кајкут.

 

Она је навела да је Министарство  дало велики допринос у свим активностима који се тичу малолетних миграната без пратње и других корисника социјалне заштите, и додала да је Република Србија увек имала одговоран и хуман одговор према свима који се нађу на територији Србије.

 

Миленковић Кајкут је истакла да су хуманост и брига о заштити људских права, а посебно за најрањивије категорије као што су деца, жене, особе са инвалидитетом, жртве трговине људима и жртве других облика насиља,  основни принцип на којима се заснива рад Министарства и система социјалне заштите у раду са свим својим корисницима.

 

У сусрет долазећим новогодишњим празницима  помоћнице су пригодним пакетићима обрадовала децу на смештају.