Aa

Aa

Обележен Дан српског јединства, слободе и националне заставе

 a0TElW2qB85e

Обележен Дан српског јединства, слободе и националне заставе

Читај ми

Република Србија и Република Српска данас су заједно у Бијељини обележиле Дан српског јединства, слободе и националне заставе. 

 

Дан српског јединства, слободе и националне заставе Република Србија и Република Српска обележавају од 15. септембра 2020. године, на дан када је пробијен Солунски фронт, 15. септембра 1918. године.

 

На свечаности на Тргу Петра Првог Карађорђевића у Бијељини говорили су председник Републике Србије Александар Вучић, српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, председница Републике Српске Жељка Цвијановић и патријарх Порфирије.

 

Обележавању Дана спрског јединства, слободе и националне заставе присуствовали су и председник Народне скупштине Републике Србије Владимир Орлић, председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и министри у Влади Републике Србије, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и председница Одбора за неговање традиција ослободилачких ратова Србије проф. др Дарија Кисић.

 

Свечаности у Бијељини присуствовали су и  председник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, премијер Републике Српске Радован Вишковић, министри у Влади Републике Српске.