Aa

Aa

Обележен Дан победе над фашизмом у Другом светском рату

Обележен Дан победе над фашизмом у Другом светском рату

Читај ми

Дан победе над фашизмом у Другом светском рату обележен је уз највише државне и војне почасти на гробљу Ослободилаца Београда. Државну делегацију предводио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, а пошту су одали и венце положили и представници Министарства одбране и Војске Србије, градоначелник Београда, Синиша Мали, делегација СУБНОР и амбасадори Русије, Белорусије, Украјине, Азербејџана и Казахстана, удружења и грађани.


Министар Вулин је рекао да су Србија и српски народ увек били на бољој страни света, тамо где је слобода као и да можемо бити поносни на своју прошлост и зато веровати да ћемо имати добру будућност. „Србија неће дозволити да се историја прекраја, да је други пишу. Оживљавање фашизма у Србији никада неће проћи. Да ли је то беатификација Алојзија Степинца, да ли је то враћање усташтва, да ли је то покушај рехабилитације Недића или Љотића, Србија никада неће дозволити да се фашизан на било ком месту на кугли земаљској врати“, поручио је министар Вулин и додао да је „Србија поносна на своје јунаке, Србија има на кога да се ослони и зато неће дозволити да јој било ко умањи њену вредност, њену улогу у историји света, улогу у историји коју је заслужила својом упорном борбом за слободу. Ова генерација не сме никада својим животом да обрука генерације пре нас, генерација које су се избориле за светску слободу.“

Министар Вулин је рекао да Србија никада није чекала, баш као ни њен народ, да неко други одлучи за које вредности ће се борити и за које ће живети, баш као што није чекала да види коме је наклоњена ратна срећа. „Србија је увек међу првима била на страни слободе и увек била на страни оних који су разумели шта значи живети у слободи шта значи дати све од себе да би се стварао један бољи и праведнији свет.