Aa

Aa

О наставку разговора о закључењу Споразума о социјалном осигурању

О наставку разговора о закључењу Споразума о социјалном осигурању

О наставку разговора о закључењу Споразума о социјалном осигурању

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић разговарала је данас путем видео платформе са министром рада и социјалне заштите становништва Азербејџана Сахилом Бабајевим о унапређењу односа две земље у областима које су у надлежности ових министарстава.

 

Кисић Тепавчевић и Бабајев су се сагласили да су односи две земље пријатељски и братски, уз подсећање да су Србија и Азербејџан 2013. године успоставиле стратешко партнерство. 

 

Кисић Тепавчевић је истакла да је Србија веома захвална Азербејџану на хуманитарној и финансијској помоћи током прошле године у борби против Ковид 19, али и у санирању последица поплава 2014. године.  

 

Министар Бабајев је рекао да стратешко парнерство две земље може да буде проширено и на област рада, запошљавања и социјалних питања и предложио низ активности од значаја за сарадњу ресорних министарстава, што је са наше стране прихваћено.

 

На састанку је разговарано о могућности наставка разговора о закључењу Споразумa о социјалном осигурању, за који су Кисић Тепавчевић и Бабајев истакли да је веома важан за обе земље. 

 

Кисић Тепавчевић је истакла и да је Министарство заинтересовано за сарадњу у оквиру билатералне развојне помоћи, кроз коју би се опремили домови и заводи у којима су смештена деца и млади без родитељског старања, у оквиру којих је велика заступљеност деце са сметњама у развоју.