Aa

Aa

Нова возила за пет центара за социјални рад у Војводини

Нова возила за пет центара за социјални рад у Војводини

Читај ми

СУБОТИЦА - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин уручио је данас кључеве пет возила директорима центара за социјални рад у Војводини.

Ресорно министарство је за возила издвојило око девет милиона динара, а по једно ново возило добиће центри за социјални рад у Суботици, Бачкој Паланци, Сремској Митровици, Кикинди и Шиду.

Вулин је рекао да Министарство води рачуна о институцијама социјалне заштите истичући да је за њих у протекле две године издвојено 1,447 милијарди динара.

„Ово су године које ће, кад је реч о социјалној заштити, бити запамћене по највећем улагању. Од 2000. године ово су далеко највећа улагања у систем социјалне заштите“, подвукао је Вулин.

Он је додао да су све институције социјалне заштите добиле значајна средства у протекле две године.

"Циљ нам је да процес добијања одговарајућих дозвола спроведе до краја године или да га бар приведе крају, за шта претходне владе нису имале снаге. Ми смо спремни за то“, рекао је Вулин.

Он је захвалио влади и премијеру Александру Вучићу, који му пружају подршку за такву социјалну политику, наводећи да је ова влада социјално одговорна.

„Квалитет услуга мора да буде исти и у Суботици и у Сурдулици. И у домовима за старе, домовима за децу са посебним потребема, за особе са инвалидитетом, у дневним боравцима... све што је у систему социјалне заштите мора да буде на највишем нивоу“, поручио је Вулин.

Штедело се, како је рекао, на свему, али не и на социјалним давањима, процесима лиценцирања, улагањима у установе...

„Стало ми је да центри за социјални рад буду најбоље могуће опремљени. Поносан сам на људе који раде у систему социјалне заштите, и хоћу да они буду поносни на услове у којима раде, а корисници на услове и којима живе“, казао је Вулин.

Директорка Центра за социјални рад у Шиду Драгана Шинт истакла је да ће возило које су данас добили знатно олакшати и побољшати рад те институције, пре свега обилазак домаћинстава и корисника.

„Шид је разуђена општина, имали смо један ауто, који није задовољавао све наше потребе. Сада ћемо моћи брже да интервенишемо, или да стигнемо на два места истовремено када то ситуација буде захтевала“, рекла је Шинт.

Захвалнсот је Вулину и представницима министарства изразила и директорка Центра за социјални рад Суботица Мирослава Багавац, која је навела да је том Центру било неопходно још једно средство.

„Министарство је препознало да у центрима за социјални рад мора бити адекватних услова“,, рекла је она и додала да је тај Центар већ добио средства од Министарства, која су утрошена на софтверски систем, како би корисници лакше и брзе долазили до информација и решења, која ће унапредити квалитет рада Центра.

Након уручења кључева, министар је са сарадницима обишао Дом за децу ометену у развоју „Колевка“, у који је у претходне две године уложено више од 18 милиона динара, за радове на термоизолацији, подстаници топлотних пумпи, опремање просторија...