Aa

Aa

Ненад Иванишевић са представницима Конгреса САД о мигрантској кризи

Ненад Иванишевић са представницима Конгреса САД о мигрантској кризи

Читај ми

Државни секратар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања др Ненад Иванишевић састао се данас са представницима делегације Конгреса Сједињених Америчких Држава. Тема састанка била је актуелна мигрантска криза и изазови са којима ће се суочавати Србија и земље региона због све већег прилива миграната.

 

Државни секретар Иванишевић је изнео детаље о напорима Владе Републике Србије која на организован, хуман и професионалaн начин решава проблем великог таласа миграната. Иванишевић је истакао да је, у циљу спречавање евентуалних проблема када је мигрантска криза у питању, неопходан јединствен европски став и заједничко решење.

Брендан Шилдс, директор стафера у Комитету за унутрашњу безбедност представничког дома похвалио је труд који улаже Република Србија за ефикасно решавање мигрантске кризе и сложио се да је потребно наћи заједничко решење како би се осигурала стабилност региона и ЕУ.

Државни секретар се захвалио на веома успешној сарадњи и досадашњој финансијској подршци и нагласио да је Републици Србији неопходна директна буџетска помоћ како би могла да се носи са великим таласом миграната са Блиског Истока.