Aa

Aa

Неће бити масовног отпуштања

Неће бити масовног отпуштања

Читај ми

БЕОГРАД - Министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Александар Вулин изјавио је данас да неће бити масовног отпуштања радника у државној управи и јавном сектору и да ће се водити рачуна о сваком раднику.

 
"Нама није циљ никакво отпушање, већ ефикаснија државна управа, да боље и ефикасније радимо и будемо јефтини, то је сва идеја. А да ће бити масовног отпуштања неће, немојте да се плашите", поручио је Вулин.
 
Он је новинарима након обраћања на радионици "Знањем до циља" у Београду рекао да у све што је са ММФ-ом договорено око смањења броја запослених у државној управи улазе и они који ће отићи природним одливом, односно они који ће отићи у пензију.
 
Вулин је казао да постоје вишкови и у државној управи и јавним предузећима, али да ће се веома водити рачуна да отпуштања "првенствено имају везе са оним колико радите и са реалним потребама свих органа".
"У то улази и оно што се зове природни одлив, односно у тај проценат који смо договорили са ММФ-ом улази и сваки пензионер, свако ко је отишао у пензију или је на било који начин престао да остварује радни однос у државној управи", рекао је Вулин.
 
Како је казао, не може се говорити о масовном отпуштању.
"Најлакше и наједноставније је било да смо подвукли црту и отпустили све што је било пре нас. Наравно да то нећемо урадити и водићемо рачуна о сваком човеку", поручиио је Вулин.
 
Он је додао да је за сваког ко остане без посла предвиђен социјални програм, без обзира да ли се ради о државној управи или раднику у неком од 512 предузећа која су на списку Агенције за приватизацију.