Aa

Aa

Не смемо заборавити пострадале у поплавама

Не смемо заборавити пострадале у поплавама

Читај ми

ЛАЗАРЕВАЦ - Министар за рад, запошљавање борачка и социјална питања Александар Вулин обишао је данас Велике Црљане код Лазаревца у којима је помагао у чишћењу и санацији терена и поручио да не смеју бити заборављени пострадали у катастрофалним поплавама.

"Још ништа није готово" упозорио је Вулин који је истакао да се тек почело излазити на крај са последицама катастрофе.

"И ово данас је порука да сви морамо да се организијемо - да ништа није готово и да смо тек на почетку посла" рекао је Вулин који заједно са волонтерима помаже у рашчишћавању терена.

Како је додао људи и општине које су пострадали у поплавама неће бити заборављени поручивши да је и ово један од начина на који може да се види да Србија брине о својим грађанима.

Са повлачењем воде, рекао је министар, не сме да се повуче и ентузијазам и осећај солидарности.

"То не смемо да дозволимо" категоричан је Вулин.

На питање да ли ће бити довољно новца за обнову кућа Вулин је рекао да хоће и назначио и да је данас влада Србије усвојила одлуку о додели милијарду динара преко Програма Фонда за разбој за обнову привреде у местима страдалим од поплавама.

Он је навео да ће и у наредним недељама да помаже грађанима на овај начин али и да га забрињава то што је са повлачењем воде полако почела да се свест о томе да се догодила "катастрофа и да још увек нисмо успели да изађемо на крај са свим њеним последицама"

Вода из Великих Црљана се потпуно повукла а грађани заједно са надлежнима раде на отклаљању последица и стварању услова за нормалан живот.