Aa

Aa

Наставак сарадње Србије и Словачке у областима у надлежности Министарства

Наставак сарадње Србије и Словачке у областима у надлежности Министарства

Наставак сарадње Србије и Словачке у областима у надлежности Министарства

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је  са новопостављеним амбасадором Словачке Републике Федором Росохом о наставку сарадње и будућим заједничким активностима и пројектима. 

 

Ђорђевић је амбасадору Росоху пожелео добродошлицу у нашу земљу и успешан мандат, осврнувши се на добру сарадњу коју је остварио са његовом претходницом уз уверење да ће  квалитетан и резултатима мерљив однос имати и са Његовом Екселенцијом.  

 

„Наше две земље имају веома блиске и пријатељске билатералне односе, а Србија је посебно захвална Словачкој на подршци  коју је пружила нашој земљи на путу ка Европској унији, као и на политици Братиславе када је реч о Косову и Метохији“, рекао је Ђорђевић и предложио амбасадору Словачке да у наредном периоду реализују заједнички обилазак насеља у Војводини које имају већинско словачко становништво као и наставак пројеката који су у вези са унапређивањем положаја Ромске популације у Републици Србији. 

 

Њ.Е. Федор Росох истакао је да се политика Словачке према Србији неће мењати, да ће та земља наставити да подржава европски пут Србије као и њен територијални интегритет. Такође, амбасадор је поздравио предлоге министра Ђорђевића за јачање даље сарадње две земље када је у питању ресор којим руководи  и навео да је рад да подржи активности ресорног министарства током свог мандата.