Aa

Aa

Наставак добре сарадње Министарства са УНДП

Наставак добре сарадње Министарства са УНДП

Наставак добре сарадње Министарства са УНДП

Читај ми

Сарадњом Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Програма Уједињених нација за развој у Србији (УНДП), за 20 установа за смештај одраслих и старијих лица биће обезбеђена финансијска средства за набавку неопходне ИТ опреме, како би корисници могли да комуницирају путем интернета са својим породицама у току епидемије Ковид – 19, речено је на састанку министарке проф. др Дарије Кисић Тепавчевић и сталне представнице УНДП-а Франсин Пикап. 

 

„Наши најстарији грађани, од почетка епидемије су категорија становништва која је била најугроженија. Веома ми је драго што ће им, уз помоћ ове опреме бити омогућено да лакше комуницирају са својим породицама“, рекла је Кисић Тепавчевић.

 

Подршка УНДП-а биће настављена и у области запошљавања, односно у спровођењу програма обука и преквалификација за информационе технологије.

 

Министарка је изразила задовољство што су и особе са инвалидитетом укључене у овај програм.

 

Стална представница УНДП-а у Србији Франсин Пикап истакла је да је сарадња са ресорним Министарство у претходном периоду била на високом нивоу и да ће се  наставити и у наредном периоду, посебно у областима запошљавања, депопулације и социјалне заштите.