Aa

Aa

НАЈАВА ЗА МЕДИЈЕ 600 милиона динара за локалне самоуправе за услуге социјалне заштите

600 милиона динара за локалне самоуправе за услуге социјалне заштите

НАЈАВА ЗА МЕДИЈЕ 600 милиона динара за локалне самоуправе за услуге социјалне заштите

Читај ми

НАЈАВА ЗА МЕДИЈЕ

 

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, потписаће сутра, 25. априла, уговоре о наменским трансферима за развој услуга социјалне заштите, са представницима 146 јединица локалне самоуправе, чија је укупна вредност 600 милиона динара.

 

Наменски трансфери, намењени за услуге социјалне заштите као што су „помоћ у кући“, „пратилац детета“, „персонални асистент“, „смештај у прихватилиште“, „саветодавно терапијске услуге“ и др, јесу један од механизама, који подстичу развој услуга социјалне заштите, и део су програма подстицајних мера Владе Р. Србије за равномерни регионални развој.

 

Свечано потписивање и подела уговора биће организовано у 17 часова у Палати Србија (Булевар Михајла Пупина 2, источни улаз), сала Србија. Након потписивања предвиђене су изјаве за медије.

 

Молимо све медије, који су заинтересовани да испрате догађај, да акредитације (име, презиме, назив редакције и број личне карте) пошаљу најкасније до среде 25. априла до 12 часова на електронску пошту: press@minrzs.gov.rs