Aa

Aa

Морамо наћи заједнички језик са ММФ

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - слика вести

Морамо наћи заједнички језик са ММФ

Читај ми

Министар за рад запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин је изјавио да Србија мора пронаћи заједнички језик и постићи договор са Међународним монетарним фондом (ММФ), али да тај договор треба да буде такав да и грађани могу да живе са њим.

Вулин је током посете Едукативном центру за обуке у професионалним радним вештинама у Новом Саду, рекао да преговори са ММФ-ом још нису почели и да је одржан само састанак, те да ће на преговорима сигурно бити речено оно што је речено и на састанку, а то је, како је казао, да ММФ тражи ригорозну штедњу и велике уштеде у буџету.

"ММФ увек тражи штедњу, увек тражи да што мање људи буде на буџету, да надокнаде из буџета буду што мање, а на нама је да се са тим изборимо и да учинимо да не настрадају они који не морају да страдају и који немају разлог да сносе терет година и година погрешних одлука", рекао је Вулин новинарима.

"Са ММФ морамо постићи такав договор да и грађани Србије могу живети са њим, поготово они којима је најтеже", казао је Вулин истакавши да је то политика коју је ова влада Србије спроводила до сада и нема разлога да се то сада мења.