Aa

Aa

Министри Вулин и Стефановић састали се са представницима ЕУ и УН у Србији

Министри Вулин и Стефановић састали се са представницима ЕУ и УН у Србији

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, министар унутрашњих послова, Небојша Стефановић, и в. д. директора Канцеларије за европске интеграције Владе Републике Србије, Ксенија Миленковић, састали су се данас, у Палати Србија, са шефом Делегације Европске уније у Републици Србији, Мајклом Девенпортом, шефом Канцеларије УНХЦР-а у Србији, Хансом Фридрихом Шодером, и сталним координатором Уједињених нација у Србији, Иреном Војацковом-Солорано.


На састанку је било речи о помоћи која је Србији неопходна у суочавању са проблемима који се тичу све већег броја миграната. Министри Александар Вулин и Небојша Стефановић су се захвалили на досадашњој подршци и рекли да очекују наставак сарадње и помоћи од Европске уније. Нагласили су да нам је преко потребна помоћ у новцу, људству и средствима за опремање нових привремених прихватних центара.
Мајкл Девенепорт и Ханс Фридрих Шодер су похвалили начин на који се Влада Србије односи према мигрантима и обећали наставак пружања помоћи у суочавању са новонасталом ситуацијом.