Aa

Aa

Министри Вулин и Стефановић присуствовали завршетку исељавања миграната из центра Београда

Министри Вулин и Стефановић присуствовали завршетку исељавања миграната из центра Београда

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, захвалио се данас Министарству унутрашњих послова и Комесаријату за избеглице јер је уз огроман напор и без иједног јединог инцидента и употребе насиља више од 1000 људи смештено у одговарајуће смештајне капацитете.


„Заштитили смо грађане наше земље и наш свакодневни живот. Београд је једина престоница у Европи која је имала овакав проблем, а да га је решила без насиља и без употребе сузаваца. У сличним камповима у Паризу, Берлину и Атини дешавали су се сукоби и насиље, само су Београд и њени грађани показали стрпљење и разумевање да се овакви проблеми реше мирним путем и достојанствено.“
Министар Вулин се захвалио грађанима Београда на искреном људском разумевању према свим људима у невољи, па чак и онда кад је то реметило њихов свакодневни живот.
„Влада Републике Србије је показала да ће поштовати закон и водити рачуна о свим људима који се налазе на њеној територији, а исто тако и заштитити своје становништво, наш начин живота, здравље и безбедност људи.
Нећемо дозволити никакво неорганизовано насељавање, постоје смештајни капацитети за све и најбољи услови за све и сходно томе и мигранти треба да буду део нашег азилног система.“
„Србија је у мигрантској кризи показала своје најбоље лице, да води рачуна о закону и достојанству људи.“
Министар Вулин је рекао да ће све бараке бити уклоњене, и да на територији где су бараке претходно биле више нико неће моћи да се насељава и угоржава своју и туђу безбедност и да се неће се толерисати викаква више задржавања.