Aa

Aa

Министарство за рад нуди програме за подстицај запошљавања Рома

Министарство за рад нуди програме за подстицај запошљавања Рома

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и председник владиног Савета за унапређење положаја Рома и Декаде укључивања Рома, др Ненад Иванишевић, истакао је данас на скупу ,,Становање, запошљавање и учешће − Пројектна искуства као допринос програмирању Стратегије за инклузију Рома 2016-2025“ да Министарство за рад инсистира на учешћу Рома и Ромкиња у креирању политике Србије. Иванишевић је нагласио да недавно усвојеној Стратегији за социјално укључивање Рома у Србији посебну тежину даје то што су заправо они учествовали у њеном писању и подсетио да ресорно Министарство нуди програме који подстичу њихово запошљавање.


Председник Националног савета Рома, Витомир Михајловић, је рекао да су пројекти за становање и запошљавање Рома међу најбољим пројектима за инклузију Рома у Србији, и да је спремност оних који су пројекте организовали да у рад на њима укључе и саме Роме допринела видљивим резултатима.
Скуп је организовала Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) која је, заједно са градском управом Београда и бројним националним партнерима, спровела пројекте ,,Саградимо дом заједно“ и ,,Еу подршка за запошљавање Рома“.