Aa

Aa

Министарство поздравља најаву обнове споменика у Негришорима

Министарство поздравља најаву обнове споменика у Негришорима

Министарство поздравља најаву обнове споменика у Негришорима

Читај ми

Поводом оштећења Споменика палим борцима у ратовима 1912 – 1918. и 1941 – 1945.  у селу Негришори, на путу Паковраће - Пожега, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања указује да је потребно да грађевинске и извођачке фирме, које врше радове y непосредној близини оваквих значајних културних обележја, морајy посебну пажњу да посвете њиховој безбедности и сигурности.

 

Тим поводом, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања   очекује да кинеска компанија „China Communications construction company“, која је током радова на изградњи деонице ауто - пута  Чачак  –  Пожега,  оштетила Споменик палим борцима у  ратовима 1912 – 1918. и 1941 – 1945,  у  најкраћем року врати овај меморијал у пређашње,  неповређено стање.  С тим у вези,  Министарство  поздравља реакцију и  најаву кинеске компаније да ће обновити спомен – обележје палим борцима.

 

Овај догађај нас подсећа на важност чувања кyлтуре и историје, као и поштовања цивилних жртава рата, палих бораца и њихових породица. 

 

Споменици, меморијали и друга културна обележја широм Србије неодвојиви су део српског историјског наслеђа и идентитета, те их као такве сви морамо поштовати и чувати.