Aa

Aa

Министарство дало сагласност да Дневни боравак за децу, младе и одрасле са сметњама у развоју „Пуж“ почне са радом

Министарство дало сагласност да Дневни боравак за децу, младе и одрасле са сметњама у развоју „Пуж“ почне са радом

Министарство дало сагласност да Дневни боравак за децу, младе и одрасле са сметњама у развоју „Пуж“ почне са радом

Читај ми

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, на позив председника општине Николе Вучена посетио је Смедеревску Паланку како би разговарали о успостављању рада Дневног боравка за децу, младе и одрасле са сметњама у развоју „Пуж“, који је привремено затворен због епидемије корона вируса. 

 

Министар Ђорђевић рекао је да проблем привременог затварања овог Дневног боравка мора да се реши у што краћем року, јер је његово функционисање веома значајно и у време епидемије, како због самих корисника, тако и због родитеља.

 

„На основу препоруке Кризног штаба за сузбијање заразне болести Ковид - 19 Владе Србије, Министарство ће дати одобрење да од сутра ова установа почне са радом. Оно што је битно јесте да условима пандемије, боравак корисника буде краћи него иначе и организован у мањим групама, као и да се поштују све остале заштитне мере, како би се сачувало здравље корисника“, рекао је Ђорђевић.

 

Председник општине Смедеревска Паланка Никола Вучен захвалио је министру Ђорђевићу на залагању, а пре свега ефикасности, јер је за један дан решио проблем око поновног отварања Дневног боравка „ПУЖ“. 

 

 „Министар Ђорђевић дао нам је јасне савете и кључ за решавање овог проблема и на томе му заиста дугујемо велику захвалност“, изјавио је Вучен.

 

Директор Центра за социјални рад, Данило Лабус истакао је да је сарадња са Министарством, од када је на челу министар Зоран Ђорђевић веома добра и нагласио да помоћ Министарства у раду и функционисању овог Центра никада није била у толико великој мери, као последњих година.

 

Приликом посете Смедеревској Паланци Ђорђевић је разговарао са инвеститорима корејске фабрике „Кјунгшин Кејбл“ којима је рекао да могу да рачунају на подршку у областима које су у надлежности Министарства.

 

„Пре свега пружићемо адекватну помоћ када је реч о плану мера заштите запослених и безбедности на раду, јер ће ова фабрика почети са припремним радом до краја ове године и у плану има да запосли око хиљаду радника из овог краја“, рекао је министар Ђорђевић.