Aa

Aa

Министарка Кисић Тепавчевић разговарала са представницима ММФ-а

Министарка Кисић Тепавчевић разговарала са представницима ММФ-а

Министарка Кисић Тепавчевић разговарала са представницима ММФ-а

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић, са сарадницима, одржала је онлајн састанак са представницима мисије Међународног монетарног фонда (ММФ) који предводи шеф мисије Јан Кис Мартијн. 

 

На састанку се говорило о стању на тржишту рада, политици запошљавања, систему социјалне заштите, укључујући и значај успостављања јединственог регистра „Социјална картаˮ, али и унапређивању постојећих видова социјалне помоћи у циљу заштите категорија у осетљивом положају, смањења неједнакости и борбе против сиромаштва. 

 

Министарка Кисић Тепавчевић је представнике ММФ-а упознала и са новим стратешким оквиром у области запошљавања - Стратегијом запошљавања у Републици Србији за период од 2021. до 2026. године, која има за циљ да се у наредном шестогодишњем периоду успостави стабилан и одржив раст запослености, заснован на знању и достојанственом раду.

 

На састанку су представљене активности на изради измена и допуна Закона о поједностављеном радном ангажовању на сезонским пословима у одређеним делатностима, којим би се примена закона проширила на додатне секторе и делатности са повременим, привременим и сезонским карактером. 

 

На састанку су представљене и активности Министарства на изради Нацрта закона о социјалном предузетништву са циљем да се на свеобухватан начин уреди област социјалног предузетништва и подстакне његов даљи развој.

 

Разговори представника Србије са ММФ-ом трају од 12. априла, а тема је нови аранжман који наша земља треба да договори са овом међународном институцијом.