Aa

Aa

Министарка Кисић са амбасадором Кипра о унапређењу сарадње

Министарка Кисић са амбасадором Кипра о унапређењу сарадње

Министарка Кисић са амбасадором Кипра о унапређењу сарадње

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић разговарала је са амбасадором Кипра у Републици Србији Димитриосом Теофилактом о унапређењу сарадње две земље у областима које су у надлежности ресорног министарства.

 

Министарка Кисић и амбасадор Теофилакту су се сагласили да постоји простор за унапређење сарадње и да ће се министарства из Србије и Кипра у пуној мери посветити том питању у наредном периоду.

 

Министарка Кисић је нагласила да су билатерални односи Србије и Кипра традиционално добри и засновани на историјској блискости и пријатељству, као и да је Кипар веома важан партнер за Србију.

 

Република Србија је, како је истакла Кисић, захвална Кипру на активној и принципијелној подршци у кључним спољнополитичким приоритетима - питању Косова и Метохије и интеграцији у Европску унију.

 

О добрим односима Србије и Кипра говори и одржавање заједничких седница две владе, као и трилатералних састанака Србије, Кипра и Грчке, додала је Кисић.

 

Амбасадор Теофилакту изразио је уверење да постоји спремност да се постојећи споразуми унапреде, као што је Споразум о социјалном осигурању.