Aa

Aa

Министар Зоран Ђорђевић и амбасадор Руске Федерације о сарадњи две земље у области борачких питања

Министар Зоран Ђорђевић  и амбасадор Руске Федерације о сарадњи две земље у области борачких питања

Министар Зоран Ђорђевић и амбасадор Руске Федерације о сарадњи две земље у области борачких питања

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са амбасадором Руске Федерације Александром Боцан – Харченком,  са којим је разговарао о предстојећим заједничким  активностима у области борачких питања које су у надлежности ресорног министарства.

 

Министар Ђорђевић рекао је да се реконструкција спомен гробља ,,Ослободиоцима Београда“ планира након обележавања Дана победе 9. маја и да је  ресорно министарство обезбедило средства за ту намену, наводећи и да се очекује постављање ,,Вечног пламена“ унутар тог гробља. Министар Ђорђевић пренео је амбасадору Харченку да је на иницијативу руске стране започета процедура да се трг у Панчеву назове по генералу Василију Филиповичу Мергелу и поручио да се у наредном периоду очекује организовање заједничких активности са представницима града Београда поводом обележавања свечаног марша ,,Бесмртни пук“ који ће се одржати, такође у мају месецу ове године. 

 

Амбасадор Александар Боцан - Харченко захвалио је министру Ђорђевићу на сарадњи и свесрдној помоћи када је у питању организовање заједничких предстојећих активности Србије и Русије и оценио да две земље имају јако добру сарадњу у области борачких питања. 

 

Двојица саговорника сагласила су се да су односи Републике Србије и Руске Федерације на високом нивоу и да ће званичници ове земље чинити да ти односи константно напредују.