Aa

Aa

Министар Вулин: Западнобалканска рута је веома жива

Министар Вулин: Западнобалканска рута је веома жива

Читај ми

БРИСЕЛ - Министрар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин упозорио је данас у Бриселу званичнике Европске дипломатске службе да западнпобалканска мигрантска рута није затворена.

Вулин је у разговору са директорком Одељења за Западну Европу, Западни Балкан и Турску у Спољнополитичкој служби ЕУ Ангелином Ајхорст нагласио да западнобалканска рута није затворена и да, нажалост, одговарајуће политичке одлуке нису донете.

"Западнобалканска рута је веома жива и Србија не може сама да се носи са последицама мигрантске кризе", поручио је Вулин у седишту Европске дипломатске службе у Бриселу.

Вулин каже да је овога пута затражио европску помоћ у виду бољег приступа фондовима, али и приступ доношењу одговарајућих политичких одлука које ће утицати на ресавање проблема мигрантске кризе.

"Сви се слажу да је Србија пример како се односи према људима, али и како се води раччна о безбедности споственог становништва. Ми ћемо наставити да се тако понашамо, али сами нећемо моћи", закључио је Вулин током првог дана радне посете Бриселу.

Вулин ће сутра разговарати о мигрантској кризи са европским комесаром за хуманитарну помоћ и управљање кризним ситуацијама Христосом Стилијанидисом и комесаром за преговоре о проширењу Јоханесом Ханом.