Aa

Aa

Министар Вулин: Захвални смо мађарској влади на пажњи према Србима

Министар Вулин: Захвални смо мађарској влади на пажњи према Србима

Читај ми

БУДИМПЕШТА - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања питања Александар Вулин присуствовао је данас затварању Месеца српске култруре у Мађарској и захвалио мађарској влади на њеном односу и пажњи, коју поклања Србима у тој земљи, али и истакао да Влада Србије поклања велику пажњу својим држављанима, где год они живе.

"Као што сте могли да чујете од представника мађарске владе, Србија је пример за то како се односи према националним мањинама и како се односи према културним разликама и како се односи према свему ономе што нашу нацију чини важнијом и већом", рекао је Вулин.

Министар је оценио да су односи између мађарске и српске владе на изузетно високом нивоу, као и да пажња коју мађарска влада поклања српској мањини у Мађарској, може једино да се мери са пажњом коју српска влада поклања мађарској мањини у Србији.

"Српска заједница у Мађарској дала је велики допринос и мађарској култури. Искључити српски допринос мађарској култури учинило би мађарску културу много сиромашнијом, баш као што и српска култура пуно дугује мађарској мањини и баш као што наш заједнички живот оставља дубоке трагове и у једном и у другом народу", поручио је Вулин.

Месец српске културе, који је почео 10. септембра у месту Деска код Сегедина, најдужа је и најпосећенија манифестација српске заједнице у Мађарској.

Током те манифестације су на сценама у Будимпешти, Сегедину, Бати, Помазу, Сантову, Ловри, одржане бројне позоришне представе, концерти, књижевне вечери и други уметнички програми.