Aa

Aa

Министар Вулин: Захваљујући бољој запослености и ефикаснијој борби против сиве економије увећана уплата доприноса

Министар Вулин: Захваљујући бољој запослености и ефикаснијој борби против сиве економије увећана уплата доприноса

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, приликом посете Геронтолошком центру Обреновац је навео да је захваљујући бољој запослености и ефикаснијој борби против сиве економије уплата доприноса са 18. априлом 2017. године већа у односу на планирану за 3,4 милијарде динара, односно за 3,1 одсто. У односу на исти период прошле године остварени приходи су већи за 7,7 милијарди динара или за 7,4 одсто.


„Захваљујући бољој наплати доприноса Фонд ПИО је из буџета повукао 4,95 милијарди динара мање. Каса ПИО фонда је пунија и то осећају сви грађани Србије. Захваљујући томе можемо да обнављамо домове за стара лица, да чинимо живот наших корисника бољим, можемо да кажемо да се у социјалну заштиту улаже више него икад и да ниједно социјално давање неће бити ускраћено већ напротив, биће увећано“, нагласио је министар Вулин приликом обиласка ГЦ „Обреновац“ у коме су данас лекари Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање вршили специјалистичке прегледе корисника.
Заједничка акција Фонда, Министарства и установа социјалне заштите, која је покренута пре две године, доприноси побољшању квалитета и обима постојећих услуга у социјалној заштити старих и хронично оболелих особа, као и других особа у стању социјалне потребе.
Иначе, ГЦ „Обеновац“ је прилично оштећен у поплавама 2014. године, а данас је, средствима Министарства за рад, у потпуности обновљен. „Сваки његов део је у потпуности функционалан. Министарство је обезбедило и нову медицинску опрему. Ускоро ће бити завршена и монтажа три нова лифта, након чега ће Дом испунисти највише стандарде за добијање лиценце“, изјавио је министар Вулин.