Aa

Aa

Министар Вулин: Влада ће наставити да води рачуна о јавном реду и миру

Министар Вулин: Влада ће наставити да води рачуна о јавном реду и миру

Читај ми

ШИД - Влада Србије ће наставити да води рачуна о јавном реду и миру на простору Србије и када је у питању мигрантска криза, али и када је у питању свако друго дешвање, поручио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин приликом обиласка прихватног центра у Шиду.

Он је истакао да је разговарао са министром Небојшом Стефановићем на ту тему и да су се сложили да МУП, али и Комесеријат за избеглице уложе додатне напоре како би се ситуација држала под контролом и како би се смањио број људи који се налази ван прихватних центара.

"Наш приоритет је да сви мигранти, који се налазе на простору Србије, док се не заврше одговарајуће законске процедуре, морају и треба да буду смештени у одговарајуће прихватне центре", рекао је Вулин.

Он је истракао и да у центру у Шиду постоје одговарајући капацитети и да се ту задовољавају све потребе миграната.

Према његовим речима, "нема никаквог смисла ни потребе да они у већем броју излазе на улицу или проводе време неорганизовано тамо где нема никаквих услова ни за њих ни за њихове породице".

"Ово је боље и за мигранте, али и за страновнике Србије" рекао је он.

Председник општине Шид, Предраг Вуковић рекао је да је посета министра прави одговор на мигрантску кризу. Он је истакао да је добио смернице од министра.

"Ова посета министра служи сврси. Миграната на улици више неће бити.

Смањићемо одређен број миграната на територији општине Шид тако да очекујем да ће ситуација бити мирна и добра", рекао је Вулин.