Aa

Aa

Министар Вулин: Важнија им правна дефиниција Сребренице од жртава

Министар Вулин: Важнија им правна дефиниција Сребренице од жртава

Читај ми

БЕОГРАД - Ћамил Дураковић и Бакир Изетбеговић нису опростили Александру Вучићу што је "претекао" линч прошле године у Сребреници, а још више што се пред руљом није повио и што није понизио ни себе ни свој народ и уместо да кажу имена оних који су покушали да га убију, они говоре о Вучићу, изјавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

"Заправо говоре о себи, тако су рекли да им је важнија правна и политичка дефиниција Сребренице од Сребренице саме и да им је битнија политка од жртава", рекао је Вулин Танјугу и додао да иако председник српске владе није у Сребреници, организатори обележавања не престају да говоре о њему.

Како је истакао Вулин, начелник општине Сребреница Дураковић и организациони одбор обележавања злочина у тој општини непрекидно објашњавају "зашто је Вучић био у Сребреници, и шта би Вучић требало да говори и мисли".

"Вероватно ће и за своје речи окривити Вучића и жалити се да им је узео дан. Оно што не смеју да му кажу у лице говоре путем медија, а уместо да кажу имена оних који су покушали да убију Вучића, они говоре о Вучићу", рекао је министар.

Заправо тако, сматра Вулин, говоре о себи и тако су рекли да им је важнија правна и политичка дефиниција Сребренице од Сребренице саме и да им је битнија политка од жртава. "Вучић је у Сребреници понудио саосећање и храброст, узвратили су му каменицама, страхом и мржњом, свако даје оно што има", истакао је Вулин, подсетивши да је Александар Вучић пре годину дана преживео линч у Сребреници.

"Ћамил Дураковић и Бакир Изетбеговић му нису опростили што је претекао, а још више што се пред руљом није повио и што није понизио ни себе ни свој народ. Иако председник Владе није у Сребреници, организатори обележавања не престају да говоре о њему", рекао је Вулин.