Aa

Aa

Министар Вулин уручио решења о заосталим потраживањима радника

Министар Вулин уручио решења о заосталим потраживањима радника

Читај ми

БУЈАНОВАЦ - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин уручио је данас у Бујановцу 126 решења о заосталим потраживањима бившим радницима предузећа „ "Лагадо“ које се налази у стечају.

Он је рекао да се ова влада понаша према свима једнако и да преко Фонда солидарности помаже радницима. "Ова влада се понаша потпуно недискриминаторски. Ми не полазимо од тога да је неко пре нас био крив за нешто. Ми хоћемо да решавамо проблеме а решаваћемо их у складу са законским оквиром. За све смо обезбедили новац, обезбеђено је 500 милиона динара за ове сврхе," рекао је Вулин.

Министар је оценио да је ово је више него добар начин да се према радницима измире дуговања. "Немојте заборавити на Фонд солидарности, да држава измирује туђа дуговања, овај дуг није направила држава али свеједно ми ћемо урадити све" рекао је Вулин.

Министар Вулин је уручио решења у Дому културе у Бујановцу у присуству министра привреде Жељка Сертића, председника Привредне коморе Србије Марка Чадежа и представника Фонда солидарности.