Aa

Aa

Министар Вулин уручио помоћ Геронтолошком центру у Младеновцу

Министар Вулин уручио помоћ Геронтолошком центру у Младеновцу

Читај ми

МЛАДЕНОВАЦ - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин уручио је данас хуманитарну помоћ Геронтолошком центру у Младеновцу где су смештена и евакуисана стара лица из Обреновца.

Вулин је поручио да нико ко је био погођен поплавама није остао без одговарајуће бриге дррзаве и медицинске заштите.

„Квалитет и успешност једног друштва се мери по томе како се брине о најслабијима, најмлађима и најстаријој популацији“, рекао је Вулин новинарима и додао да су сви центри, и Геронтолошки и Центри за социјални рад показали велику долидарност када је то било потребно.

Он је истакао да ће корисници Геронтолошког центра у Обреновцу, који су тренутно смештени у Младеновцу моћи да се врате онда када то буде могуће - када се реши проблем са канализацијом и пијаћом водом.

„Нећемо да пожурујемо ништа, вратићемо људе када буде било безбедно, и када буду могли несметано да живе“, објаснио је Вулин.

Министар за рад је уручујући помоћ у ћебади, храни, кућној хемији, постељини, брашну, навео да је ово наставак политике тог министарства, а то је да ће се сваке недеље обезбедити помоћ за угрожене, али не из буџетских средстава.

„Овде сам затекао дом који се одржава, чува, вредне људе који су добили петину нових корисника од укупног броја, и нису одмах тражили нове запослене, и нису звале да се жале да их је премало или да питају ко ће то да плати“, истакао је Вулин.

Он је посебно нагласио да је поносан, јер нико из поплављених подручја није остао без одговарајуће бриге, без пажње и медицинске заштите.

Директорка геронтолошког центра у Младеновцу Славица Миловановић рекла је новинарима да су нови станари највише бринули о томе да ли ће имати лекова и захвалила министру Вулину на донацији.

„Наша установа је збринула 46 корисника из Геронтолошког центра Обреновац, и на почетку смо имали и 11 грађана, од којих се седморо вратило кућама.“ Објаснила је Миловановић.

Она је захвалила тамошњем Центру за социјални рад и Дому здравља који је помогао у обезбеђивању лекова и санитетског материјала, као и локалној самоуправи.

Геронтолошки центар у Младеновцу има 264 корисника.